Reishi

REISHI-Ganoderma Lucidum
REISHI
Ganoderma Lucidum

Actieve componenten:
- Immuunmodulerende polysachariden
- Meer dan 130 triterpenoïdeverbindingen: voornamelijk ganoderische en heldere zuren.
Gezondheidsvoordelen:

REISHI-Ganoderma Lucidum

Reishi is de bekendste medicinale paddenstoel. Het groeit alleen in Azië en is een houtrotende polypore schimmel, wat betekent dat het poriën gebruikt in plaats van kieuwen om zijn sporen te verspreiden. Het wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele oosterse geneeskunde, met vermeldingen van het gebruik ervan in geschriften en boeken uit de Han-dynastie, die teruggaan tot bijvoorbeeld 25-220 na Christus. In China wordt Reishi 'de geestpaddestoel' genoemd en in Japan 'de paddenstoel van de onsterfelijkheid'. Er wordt gezegd dat Reishi zowel ons fysieke lichaam als ons spirituele lichaam of 'shen', het Mandarijnse woord voor geest, voedt.

Het medicinale gebruik van deze paddenstoel was pas eind 18e eeuw bekend in de westerse wereld. Toch duurde het nog 200 jaar voordat het breder bekend werd. Tegenwoordig wordt Reishi over de hele wereld gebruikt door beoefenaars en mensen die kiezen voor een meer natuurlijke benadering van de gezondheidszorg. Vanwege de EU-wetgeving is het niet toegestaan ​​om claims te maken over alle mogelijke voordelen van medicinale paddenstoelen, inclusief Reishi.

Belangrijkste actieve componenten

Dit is een volledig spectrumextract gemaakt van het vruchtlichaam van de paddenstoel. Het heeft een hoog gehalte aan polysachariden (vooral bèta-glucaan) en triterpenen.

Al onze paddenstoelen worden gekweekt op een zorgvuldig geselecteerde substraatsamenstelling, gemaakt voor de specifieke behoeften van de paddenstoel en zijn mycelium. De samenstelling wordt elke batch opnieuw beoordeeld om een ​​gezonde groei en actieve verbindingen te garanderen. De extracten worden geproduceerd in Zwitserland en worden gemengd en gebotteld in Nederland. De extractieprocedure is gebaseerd op een combinatie van hydro- en alcoholische extractiestappen met behulp van ultrasone technologie, waardoor extracten over het volledige spectrum worden gegarandeerd. Wij zijn HACCP-gecertificeerd en al onze producten zijn strikt veganistisch. Wilt u meer weten over ons productieproces? Bezoek dan onze pagina 'productieproces' .

Wil jij onze paddenstoelen testen? Koop onze samplekit!