Chaga

CHAGA
Inonotus Obliquus

Het medicinale of therapeutische gebruik van Chaga kent een lange geschiedenis. Traditioneel was het een remedie die werd gebruikt bij de behandeling van verschillende ziekten, om de immuniteit te versterken en de algehele gezondheid te bevorderen. Chaga is een houtrottende polypore schimmel en groeit in de bossen van Noordoost-Europa, Scandinavië, Rusland en Noord-Amerika. Het groeit op de berk van bomen, waar het ook de meeste voedingsstoffen vandaan haalt.

In heel Canada gebruikten verschillende inheemse stammen zoals de Cree, de Ojibway en de Denesuline Chaga als medicijn. 


Belangrijkste actieve componenten

Dit is een volledig spectrumextract gemaakt van het vruchtlichaam van de paddenstoel. Het bevat een hoog gehalte aan betulinezuurderivaten, polysachariden en sterolen.


*Chaga die op berkenbomen groeit, bevat ook een hoog gehalte aan betuline en betulinezuurderivaten. Dit biedt een ander scala aan gezondheidsvoordelen die hier niet worden besproken.


Let op, gebruik niet :

- Tijdens de zwangerschap

- Onder de 18 jaar

- Als u allergisch bent voor één van de ingrediënten of voor paddenstoelen

- In geval van een medische aandoening en/of medicijngebruik dient u een arts te raadplegen voordat u Chaga gebruikt.

Al onze paddenstoelen worden gekweekt op een zorgvuldig geselecteerde substraatsamenstelling, gemaakt voor de specifieke behoeften van de paddenstoel en zijn mycelium. De samenstelling wordt voor elke batch beoordeeld om een ​​gezonde groei en actieve stoffen te garanderen. De extracten worden geproduceerd in Zwitserland en worden gemengd en gebotteld in Nederland. De extractieprocedure is gebaseerd op een combinatie van hydro- en alcoholische extractiestappen met behulp van ultrasone technologie, waardoor extracten over het volledige spectrum worden gegarandeerd. Wij zijn HACCP-gecertificeerd en al onze producten zijn strikt veganistisch. Wilt u meer weten over ons productieproces? Bezoek dan onze pagina 'productieproces '.

Wil jij onze paddenstoelen testen? Koop onze samplekit!