Nederlands- Paddenstoelen

CORDYCEPS

Grote van u weten misschien dat deze paddestoelen groeien op de lichamen van dode insecten. Dit zou voorkomen dat de productie van deze paddenstoelen niet fundamenteel is. Deze paddenstoelen worden echter in een laboratorium beperkt op soja, waardoor de sporen kunnen groeien zonder de dode insecten.

Deze paddenstoel zorgt ervoor dat je bloed meer zuurstof kan opnemen en daarom zou het nemen van een dagelijkse dosis van de extracten je kunt helpen om uithoudingsvermogen op te bouwen en je atletische prestaties te verbeteren. Ze ondersteunen ook de mannelijke en vrouwelijke geslachtsdrift en prestaties. 

 TURKIJE STAART

Turkey Tail wordt ook wel Coriolus genoemd, is een polyporusschimmel die op afstervende bomen en rottende stammen van sterke groei in gematigde bossen over de hele wereld. Hij heeft zijn naam te danken aan de gelijkenis die hij traditioneel met de staart van een wilde kalkoen. Gegevens over het eerste gebruik dateren terug naar de 15e eeuw, tijdens de Ming-dynastie in China.

Het is een van de meest uitgebreid onderzochte (geneeskrachtige) paddenstoelen. In Japan en China worden van kalkoenstaart afgeleide geneesmiddelen gebruikt om het lichaam te helpen bij de behandeling van bepaalde ziekten. De actieve deelnemers hebben een grote invloed op virusziekten, maar zijn ook aanwezig in een erkende kankerbehandeling die in China en Japan wordt gebruikt. Als gevolg van de EU-wetgeving is het niet toegestaan ​​claims te doen over alle mogelijke voordelen van medicinale paddenstoelen, waaronder Turkey Tail.

REISHI

Reishi is de meest bekende medicinale paddenstoel. Hij groeit alleen in Azië en is een houtrot die polypore schimmel veroorzaakt, wat betekent dat hij poriën gebruikt in plaats van kieuwen om zijn sporen te verspreiden. Hij wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Oosterse geneeskunde; vermeldingen van het gebruik ervan zijn te vinden in geschriften en boeken uit de Han-dynastie, die dateren van 25-220 na Christus. In China wordt de Reishi "de geestpaddenstoel" genoemd en in Japan "de paddenstoel van de onsterfelijkheid". Er wordt gezegd dat de Reishi zowel ons lichamelijk lichaam als ons spiritueel lichaam of "shen", het Mandarijnse woord voor geest, verwijzing.

 

Het medicinale gebruik van deze paddenstoel was in de westerse wereld pas aan het eind van de 18e eeuw bekend. Toch duurde het nog 200 jaar voordat hij meer bekendheid kreeg. Tegenwoordig wordt de Reishi over de hele wereld gebruikt door artsen en mensen die kiezen voor een meer natuurlijke benadering van de gezondheidszorg. Vanwege de EU-wetgeving is het niet toegestaan ​​claims te doen over alle mogelijke voordelen van medicinale paddenstoelen, waaronder Reishi.

CHAGA

Het medicinale of therapeutische gebruik van Chaga heeft een lange geschiedenis. Traditioneel werd het een remedie gebruikt bij de behandeling van verschillende ziekten, om de immuunziekte te verhogen en te helpen bij de totale gezondheid. Chaga is een houtafbrekende polypore schimmel en groeit in de bossen van Noordoost-Europa, Scandinavië, Rusland en Noord-Amerika. Het groeit op de berken van bomen, waar het ook de meeste van zijn bronnen haalt.

Er zijn documenten die teruggaan tot de 13e eeuw die overvloedig dat het Khanty volk, een inheemse stam uit Rusland en Siberië, Chaga gebruikt om huidziekten, longproblemen, kankerachtige ziekten, leveraandoeningen en spijsverteringsstoornissen te behandelen.

In heel Canada gebruikten verschillende inheemse stammen zoals de Cree, de Ojibway en de Denesuline Chaga als medicijn om te helpen bij pijn, infecties en immuun.

 

MANEN VAN DE LEEUW

Lion's Mane, ook wel apenkop genoemd, is een hydnoïde paddenstoel, wat betekent dat hij sporen aanwezig zijn op tand/hangerachtige dikke, hangende haren. Het is een eetbare paddenstoel die in Noord-Amerika, Europa en Azië groeit. Hij heeft een lange gebruiksgeschiedenis in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Hij wordt naar waardevol al meer dan 2000 jaar door boeddhistische monniken in China gebruikt om de concentratie en het denkvermogen te verbeteren, meditatiepraktijken te verdiepen en een betrouwbare geest te verkrijgen.  De paddenstoel heeft invloed op de groei en van de zenuwen en wordt daarom gebruikt om de focus te verbeteren.

Al onze paddenstoelen worden uitgebreid op een zorgvuldig geselecteerde substraatsamenstelling, gemaakt voor de specifieke behoeften van de paddenstoel en zijn mycelium. De samenstelling wordt elke batch beoordeeld om een ​​gezonde groei en actieve verbindingen te beschermen. De extracten worden geproduceerd in Zwitserland en worden geblend en gebotteld in Nederland. De extractieprocedure is gebaseerd op een combinatie van hydro- en alcoholische extractiestappen met behulp van ultrasone technologie, waardoor extracten met volledig spectrum gegarandeerd worden. Wij zijn HACCP-gecertificeerd en al onze producten zijn strikt bepalend. Meer weten over onze productie? Bezoek dan onze pagina 'productieproces'.

Wil jij onze paddenstoelen testen? Koop onze samplekit!