In de media

Voeden om te bloeien
22-02-2022
Een ware immuunsysteem booster!
Chaga groeit op berkenbomen en is
rijk aan antioxidanten, zink, B-vitaminen,
enzymen en mineralen. Er wordt zelfs
gezegd dat deze paddestoel kanker is
helpt voorkomen vanwege de hoge
ontstekingsremmende werking.
 • Immuunmodulerend
 • Stimuleert de spijsvertering
 • Ondersteunen bij Psoriasis
 • Antioxidant/Detox
 • Antiviraal
Reishi valt onder de 'spirituele voeding'.
In de podcast "Wandelen met Soof" voorbij
Adaptogenen praat ik jullie meer bij over
deze paddenstoel. Deze paddenstoel
stimuleert ook je immuunsysteem, is rijk
aan antioxidanten en balanceert je
hormoonhuishouding. Dit is een waar
paddenstoel voor het balanceren van de
geest. Met naam door zijn adaptogene werking.
 • Ontstekingsremmend
 • Anti-allergie
 • Anti-veroudering
 • Rustgevend
 • Adaptogene werking
 • Antioxidant
 • Immuunmodulator
Lion's Mane ('leeuwenmanen') zet je hersenen
aan tot het creëren van meer NGF (zenuw-
groeifactor). Deze neuropeptiden zorgt ervoor
de productie, groei en het onderhoud van
neuronen in de hersenen, wat zorgt voor een
betere focus, concentratie en meer energie!
Lion's Mane wordt ingezet bij de behandeling
van Alzheimer en Parkinson.
 • Hersengezondheid
 • Focus
 • Mentale helderheid
 • Energie
 • Ondersteuning van het variabele
 • Adaptogene werking
 • Antioxidant
Terpenen zijn natuurlijke verbindingen die volgens onderzoek onder andere ontstekingsremmende eigenschappen hebben.
Triterpenen zijn een subklasse van terpenen en komen voor in veel verschillende plantensoorten. Ze worden ondersteund bij te dragen aan ziekteresistentie.
De medicinale paddenstoelen bevatten zeker verschillende unieke triterpenen.
Deze triterpenen (verbindingen) geven het kruid een bittere smaak en lijken bij het dragen van de gezondheidsvoordelen van de paddenstoelen.
Zo verlagen de triterpenenlipiden en hebben ze antioxiderende effecten.
Lipiden zijn vetachtige substanties in het bloed. Er zijn verschillende soorten, waarvan cholesterol het meest bekend is en het meest voorkomt.
Een antioxidant kan vrije radicalen in je lichaam neutraliseren. Hierdoor worden de vrije radicalen onschadelijk gemaakt. Dit kan een beïnvloedende invloed hebben op het voorkomen van chronische ziekten zoals kanker.
Bètaglucanen worden sinds 30 jaar intensief benadrukt en vooral naar de eventuele effecten voor het immuunsysteem. Bètaglucanen zijn complexe (voedings)vezels, vaak polysacchariden.
Er zijn veel verschillende verbindingen mogelijk. Kortgezegd zijn glucosemoleculen met elkaar verbonden via bètaverbindingen, vandaar de naam bètaglucanen.
Benoemingen hiervoor zijn onder andere bèta-1,3 verbinding, bèta-1,4, bèta-1,6, maar ook bèta-2,3 of bèta-3,6.
Kortom, er zijn vele mogelijkheden.
De bètaglucaanketens die de verbinding 1,3-1,6 bevatten, worden veel onderzocht in hun relatie met het immuunsysteem. Lentinan uit de paddenstoel Shiitake bevat bijvoorbeeld alleen maar bèta-1,3-1,6 verbindingen.
Bètaglucanen kunnen goed tegen zuur, waardoor het relatief goed de maag kan passeren. In het darmkanaal worden deze verbindingen opgenomen en vervolgens geactiveerd.
Naast de bèta-glucanen bevatten medicinale paddenstoelen belangrijke antioxidanten , essentiële aminozuren, vitamines en mineralen.
Elke medicinale paddenstoel heeft zijn eigen unieke biochemische samenstelling, waardoor de nutritionele en medicinale werking soms moeilijk aan één component te kennen is.
Wetenschappelijk onderzoek betrouwbaar dat de synergistische (win win) werking van intrinsieke componenten, dan wel de combinatie van paddenstoelextracten een bepaalde factor lijkt te zijn voor een optimaal geneeskrachtig effect.
De Bindweefselreep
17-02-2022

Binnenstebuiten
Als je recent in de salon was heb je ze enorm zien staan, de mooie flesjes van Opus . Dit Amsterdamse merk is gespecialiseerd in paddenstoelen gezondheidssupplementen. Je kunt deze zien als een klassiek voedingssupplement (bijv. vitamine C) in de zin dat dit een gezonde levensstijl niet vervangt maar juist ondersteunt.
Chaga wordt ook wel het detoxsupplement genoemd. Opus gebruikt zwammen sterven in het wild zijn geoogst in Siberië, bij -40ºC. Oude Noord-Europese en Russische geschriften uit de 13e eeuw noemen deze zwam al als hulpmiddel bij ziekten. Ook Canadese inheemse volkeren gebruiken chaga bij pijn, infecties en voor immunisatie. De tinctuur is rijk aan mineralen (koper, zink, mangaan), antioxidanten, vitamine B-complex, diverse aminozuren en polysachariden. Chaga ondersteunt een gezonde levensstijl en kan deze op verschillende manieren versterken. Bijvoorbeeld als stimulans voor de spijsvertering, anti-schimmel (zoals candida) en hulp bij de afvoer van toxines. Perfect voor deze tijd van het jaar dus, en ideaal als extra ondersteuning bij een bindweefselkuur! Bekijk hier de website van Opus .
Veel informatie weer, je weet, wij zijn altijd bereikbaar bij vragen.

Heel veel liefs,

Charley en team De Bindweefsel Bar

Gaaf Voor Mama

23-12-2021

De feestperiode is officieel geopend! Ook al vieren we het dit jaar en klein comité, de pret hoeft er niet minder om te zijn... En de kater soms ook niet 😉 .
Met plezier tippen we twee paddenstoelen krachtpatsers die de perfecte ondersteuning bieden in deze drukke tijd.
Turkey Tail (immuunbooster) - 'Elfenbankje'
Al tijdens de Ming-dynastie werd er over deze paddenstoel geschreven. Wereldwijd wordt er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de gezondheidsvoordelen ervan. Turkey Tail bevat hoge dosering polysachariden waaronder beta-glucanen, krestinen (PSK) en peptiden.
Turkey Tail ondersteunt een gezonde levensstijl en kan deze op verschillende manieren versterken. Bijvoorbeeld voor een antivirale werking, ter ondersteuning van de spijsvertering en als immuunbooster.
Acuut: de ochtend na de avond ervoor…sta je op met het spijtige gevoel van een drankje te veel? Neem direct een groot glas water met daarin 1 pipet Turkey Tail van Opus (15). De sterke antioxidante werking draagt ​​bij aan het herstel en helpt je een stuk beter te voelen. Neem een ​​paar uur later gerust nog een dosis.
Langere termijn:
• Koortsuitslag - is het ieder jaar rond deze tijd raak? Stress, ongezonde levensstijl, extreme temperaturen zijn allerlei elementen die de vorming van koortsuitslag ingewikkeld maken. Voeg Turkey Tail toe aan je dieet (1 x per dag 1 pipet bij het ontbijt) en profiteer van de antivirale werking van deze geniale paddenstoel.
• Vaak te veel lekkers, te weinig vitamines? Lig daarna op de loer. Ook is Turkey Tail het supplement om de weerstand te ondersteunen en daarmee de vorming van die vervelende blaasjes in je mond te voorkomen.
Chaga (detox) - 'Berkenweerschijnzwam'
Oude Noord-Europese en Russische geschriften uit de 13e eeuw noemen deze zwam al als hulpmiddel bij ziekten. Ook Canadese inheemse volkeren gebruiken chaga bij pijn, infecties en voor immunisatie. De tinctuur is rijk aan mineralen (koper, zink, mangaan), antioxidanten, vitamine B-complex, diverse aminozuren en polysachariden. Chaga ondersteunt een gezonde levensstijl en kan deze op verschillende manieren versterken. Bijvoorbeeld als stimulans voor de spijsvertering, anti-schimmel (zoals candida) en hulp bij de afvoer van toxines.
Acuut: zo veel afgeweken van je ingrediëntenmenu dat de spijsvertering blokkeert? Een koffie OD of greep in het medicijnkastje is een optie. Maar nature's apotheek heeft ook oplossingen. Bijvoorbeeld Chaga. Neem 2 pipetten in een glas water op de nuchtere maag als stimulans van de spijsvertering.
Langere termijn:
• Ondersteuning van het detoxproces – na de feestdagen weer in het werk en je lichaam een ​​welverdiende reset geven? Een gezonde levensstijl (dry January, sapkuur, geen vlees, geen suiker, geen junkfood) kan altijd beter. Chaga ondersteunt en versterkt het ontgiftingsproces zodat je lichaam zich sneller ontdoet van de belastende stoffen die zich afgelopen maanden hebben.
• Het duurt nog even voordat de natuur een handje helpt met je immuunsysteem, pas in de late lente merken we dat. Tot dan biedt Chaga (mineralen, antioxidanten, B-complex) ondersteuning voor een gezond immuunsysteem.

Wil jij onze paddenstoelen testen? Koop onze samplekit!