Onderzoek naar suiker en zijn alternatieven

SUIKER EN HAAR ALTERNATIEVEN ONDERZOEKEN ZOETSTJES

Gezond worden gebeurt niet van de ene op de andere dag, en een gezonde levensstijl leiden vergt toewijding en toewijding. Soms is vreemdgaan echter iets dat we onszelf toestaan ​​bij speciale gelegenheden, of we hebben het gevoel dat we ons kunnen overgeven aan de ongezonde geneugten van het leven, omdat we dit goedmaken in de sportschool of door onze vitamine-inname.

De dingen die het beste zijn voor ons lichaam, zijn niet noodzakelijkerwijs de meest smakelijke of plezierige. Champignons zijn uiterst voedzaam, hebben therapeutisch potentieel en gezondheidsvoordelen, maar zijn in sommige gevallen niet zo lekker.

Onze extracten zijn verkrijgbaar in de vorm van tincturen die u kunt laten vallen, zodat u de benodigde doses kunt kiezen op basis van wat u met de supplementen wilt bereiken. De tincturen hebben echter een alcoholpercentage van 20% en vervolgens een hoog geconcentreerd extract waardoor de smaak in de meeste gevallen erg bitter is en naar alcohol smaakt. Daarom hebben we besloten om het op smaak te brengen met een zoetstof.

De zoetstof die we hebben gekozen is Yacon Siroop. Yacon is een aardappel/wortelachtige groente met een zeer lage glycemische index. Het komt oorspronkelijk uit Peru, in Zuid-Amerika. Het heeft eigenlijk de laagste glycemische index na Stevia. de glycemische index is 1, wat betekent dat het heel weinig suiker bevat.

Als je de suikers en alle zoetstoffen die op de markt verkrijgbaar zijn, wilt vergelijken, kun je de onderstaande tabel bekijken.

Glycemische index van geselecteerde zoetstoffen

(lager is gezonder)

Zoeter

Glycemische index

Zoetstof

Glycemische index

Maltodextrine

110

Lactose

45

Maltose

105

Riet Sap

43

Dextrose

100 Gerstmoutsiroop

42

Glucose

100 HSH 35

Trehalose

70

Kokospalmsuiker

35

HF-maïssiroop

68

Maittol

35

Sucrose (witte suiker)

65

Rauwe honing

30

Bruine suiker

65

Bruine Rijstsiroop

25

Karamel

60 Fructose 25

Gouden siroop

60 Galactose 25
Omgekeerde suiker 60 Agavesiroop 15
Raffinagesiroop 60 HF Maïssiroop-90 13
HF-glucosestroop (55) 58 Xylitol 12
Blacktstrap-melasse 55 Sorbitol 4
Verdampt rietsap 55 Mannitol 2
Ahornsiroop 54 Yacon-siroop 1
Honing 50 Stevia-extract 0
Sorghumsiroop 50

Bron: TheDiabetesCouncil.com

Terug naar blog