In the Media

Nourish to Flourish
22-02-2022
Een ware immuunsysteem booster!
Chaga groeit op berkenbomen en is
rijk aan antioxidanten, zink, B-vitaminen,
enzymen en mineralen. Er wordt zelfs
gezegd dat deze paddestoel kanker
helpt voorkomen vanwege de hoge
ontstekingsremmend werking.
 • Immuunmodulerend
 • Stimuleert de spijsvertering
 • Ondersteunend bij Psoriasis
 • Antioxidant/Detox
 • Antiviraal
Reishi valt onder de ‘spirituele voeding’.
In de podcast "Wandelen met Soof" over
Adaptogenen praat ik jullie meer bij over
deze paddenstoel. Deze paddenstoel
stimuleert ook je immuunsysteem, is rijk
aan antioxidanten en balanceert je
hormoonhuishouding. Dit is een ware
paddenstoel voor het balanceren van de
geest. Met name door zijn adaptogene werking.
 • Anti inflammatoir
 • Anti Allergie
 • Anti Aging
 • Rustgevend
 • Adaptogene werking
 • Antioxidant
 • Immuunmodulator
Lion’s Mane (‘leeuwenmanen’) zet je hersenen
aan tot het aanmaken van meer NGF (zenuw-
groeifactor). Deze neuropeptiden zorgen voor
de productie, groei en het onderhoud van
neuronen in de hersenen, wat zorgt voor een
betere focus, concentratie en meer energie!
Lion’s Mane wordt o.a. ingezet bij het behandeling
van Alzheimer en Parkinson. 
 • Hersengezondheid
 • Focus
 • Mentale helderheid
 • Energie
 • Support het zenuwstelsel
 • Adaptogene werking
 • Anti oxidant
Terpenen zijn natuurlijk voorkomende verbindingen die volgens onderzoek onder andere ontstekingsremmende eigenschappen hebben.
Triterpenen zijn een subklasse van terpenen en komen voor in veel verschillende plantensoorten. Ze worden verondersteld bij te dragen aan ziekteresistentie.
De medicinale paddenstoelen bevatten zeker verschillende unieke triterpenen.
Deze triterpenen (verbindingen) geven het kruid zijn bittere smaak en schijnen bij te dragen aan de gezondheidsvoordelen van de paddenstoelen.
Zo verlagen triterpenen lipiden en hebben ze antioxiderende effecten.
Lipiden zijn vetachtige substanties in het bloed. Er zijn verschillende types van, waarvan cholesterol het meest bekend is en het meest voorkomt.
Een antioxidant kan schadelijke vrije radicalen in je lichaam neutraliseren. Hierdoor worden de vrije radicalen onschadelijk gemaakt. Dit kan een gunstige invloed hebben op het voorkomen van chronische ziekten zoals kanker.
Bètaglucanen worden sinds 30 jaar intensief bestudeerd en vooral naar de eventuele effecten voor het immuunsysteem. Bètaglucanen zijn complexe (voedings)vezels, oftwel polysacchariden.
Er zijn ontelbaar veel verschillende verbindingen. Kortgezegd zijn glucosemoleculen met elkaar verbonden via bètaverbindingen, vandaar de naam bètaglucanen.
Benamingen hiervoor zijn onder andere bèta-1,3 verbinding, bèta-1,4, bèta-1,6, maar ook bèta-2,3 of bèta-3,6.
Kortom, er zijn vele mogelijkheden.
De bètaglucaanketens die de verbinding 1,3-1,6 bevatten worden veel onderzocht in hun relatie met het immuunsysteem. Lentinan uit de paddenstoel Shiitake bevat bijvoorbeeld alleen maar bèta-1,3-1,6 verbindingen.
Bètaglucanen kunnen goed tegen zuur, waardoor het relatief goed de maag kan passeren. In het darmkanaal worden deze verbindingen opgenomen en vervolgens geactiveerd.
Naast de bèta-glucanen bevatten medicinale paddenstoelen belangrijke antioxidanten, essentiële aminozuren, vitamines en mineralen.
Iedere medicinale paddenstoel heeft zijn eigen unieke biochemische samenstelling, waardoor de nutritionele en medicinale werking soms moeilijk aan één component is toe te kennen.
Wetenschappelijk onderzoek bevestigt dat de synergistische (win win) werking van intrinsieke bestanddelen, dan wel de combinatie van paddenstoelextracten een bepalende factor lijkt te zijn voor een optimaal geneeskrachtig effect.
De Bindweefsel Bar
17-02-2022

 

Inside out
Als je recent in de salon was heb je ze vast zien staan, de mooie flesjes van Opus. Dit Amsterdamse merk is gespecialiseerd in paddenstoelen health supplementen. Je kunt deze zien als een klassiek voedingssupplement (bijv. vitamine C) in de zin dat dit een gezonde lifestyle niet vervangt maar juist ondersteunt.
Chaga wordt ook wel het detox supplement genoemd. Opus gebruikt zwammen die in het wild zijn geoogst in Siberië, bij -40ºC. Oude Noord-Europese en Russische geschriften uit de 13e eeuw noemen deze zwam al als hulpmiddel bij ziektes. Ook Canadese inheemse volkeren gebruiken chaga bij pijn, infecties en voor immuniteit. De tinctuur is rijk aan mineralen (koper, zink, mangaan), antioxidanten, vitamine B-complex, diverse aminozuren en polysachariden. Chaga ondersteunt een gezonde lifestyle en kan deze op verschillende manieren versterken. Bijvoorbeeld als stimulans voor de spijsvertering, anti-schimmel (zoals candida) en hulp bij de afvoer van toxines. Perfect voor deze tijd van het jaar dus, en ideaal als extra support bij een bindweefselkuur! Bekijk hier de website van Opus.
Veel informatie weer, je weet, wij zijn altijd bereikbaar bij vragen.


Heel veel liefs,
 
Charley en team De Bindweefsel Bar

 

Gaaf Voor Mama

23-12-2021

 
The festive season is officieel geopend! Ook al vieren we het dit jaar en petit comité, de pret hoeft er niet minder om te zijn... En de kater soms ook niet 😉.
Met plezier tippen we twee paddenstoelen powerhouses die de perfecte support bieden in deze drukke tijd.
Turkey Tail (immuun booster) - ‘Elfenbankje’
Al tijdens de Ming-dynastie werd er geschreven over deze paddenstoel. Wereldwijd wordt er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de health benefits ervan. Turkey Tail bevat hoge dosering polysachariden waaronder beta-glucanen, krestinen (PSK) en peptiden.
Turkey Tail ondersteunt een gezonde lifestyle en kan deze op verschillende manieren versterken. Bijvoorbeeld voor een antivirale werking, ter ondersteuning van de spijsvertering en als immuun booster.
Acuut: the morning after the night before…sta je op met het spijtige gevoel van een drankje te veel? Neem direct een groot glas water met daarin 1 pipet Turkey Tail van Opus (15). De sterke antioxidante werking draagt bij aan het herstel en helpt je een stuk beter te voelen. Neem een paar uur later gerust nog een dosis.
Langere termijn:
• Koortsuitslag - is het ieder jaar rond deze tijd raak? Stress, ongezonde lifestyle, extreme temperaturen zijn allerlei elementen die de vorming van koortsuitslag bevorderen. Voeg Turkey Tail toe aan je dieet (1 x per dag 1 pipet bij de ontbijt) en profiteer van antivirale werking van deze geniale paddenstoel.
• Aften - te veel lekkers, te weinig vitamines? Aften liggen op de loer. Ook hierbij is Turkey Tail het supplement om de weerstand te ondersteunen en daarmee de vorming van die nasty blaasjes in je mond te voorkomen.
Chaga (detox) - ‘Berkenweerschijnzwam’
Oude Noord-Europese en Russische geschriften uit de 13e eeuw noemen deze zwam al als hulpmiddel bij ziektes. Ook Canadese inheemse volkeren gebruiken chaga bij pijn, infecties en voor immuniteit. De tinctuur is rijk aan mineralen (koper, zink, mangaan), antioxidanten, vitamine B-complex, diverse aminozuren en polysachariden. Chaga ondersteunt een gezonde lifestyle en kan deze op verschillende manieren versterken. Bijvoorbeeld als stimulans voor de spijsvertering, anti-schimmel (zoals candida) en hulp bij de afvoer van toxines.
Acuut: zo veel afgeweken van je gebruikelijke menu dat de spijsvertering blokkeert? Een koffie OD of greep in het medicijnkastje is een optie. Maar nature’s pharmacy heeft ook oplossingen. Bijvoorbeeld Chaga. Neem 2 pipetten in een glas water op de nuchtere maag als stimulans van de spijsvertering.
Langere termijn:
• Ondersteuning detox proces – na de feestdagen weer in het gareel en je lichaam een welverdiende reset geven? Een gezonde lifestyle (dry January, sapkuur, no meat, no sugar, no junkfood) kan altijd beter. Chaga ondersteunt en versterkt het ontgiftingsproces zodat je lichaam zich sneller ontdoet van de belastende stoffen die zich afgelopen maanden hebben opgebouwd.
• Het duurt nog even totdat de natuur een handje helpt met je immuunsysteem, pas in de late lente merken we dat. Tot dan biedt Chaga (mineralen, antioxidanten, B-complex) support voor een gezond immuunsysteem.

Do you want to test our mushrooms? Buy our sample kit!